Ingrediente:
1 kg burta vita prefiarta
1 bucata rasul de vita cu os vita
4 morcovi
2 radacini patrunjel
1/4 telina
1 bucata rasul de vita cu os vita
4 morcovi
2 radacini patrunjel
1/4 telina
1 lingurita pasta de ardei ( facem noi in casa, dar este si de cumparat)
1 ardei iute
400 gr smantana
6 catei mari usturoi
1 ardei iute
400 gr smantana
6 catei mari usturoi
2 galbenusuri de ou
1 lingura sare
1 lingura sare
1/2 lingurita vegeta
2 linguri ulei
4 litri apa
2 linguri ulei
4 litri apa
Mod de preparare:
Cureti legumele si le tai cubulete, mai putin un morcov care il vom folosi spre final.
Intr-un bol pui smantana, galbenusurile de ou, ardeiul iute tocat marunt, pasta de ardei, vegeta, usturoiul pisat si se amesteca bine. Treptat tot pui cate o lingura din supa strecurata peste compozitie si amesteci pana se omogenizeaza, si se repeta pana pui cam jumatate din supa. Cealalta jumatate o pui inapoi pe foc, pui in ea burta si carnea ramasa de la rasol ( osul nu il mai punem iun supa).Pui smantana si legumele si lasi sa fiarba
Dupa ce a fiert se razuieste morcovul ramas si se caleste cu uleiul intr-o tigaie si daca trage tot uleiul mai adaugi o lingura de ulei pana se caleste morcovul.
Se toarna peste supa se mai lasa sa dea un clocot si gata.
Se serveste cu smantana si ardei iute.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu