sâmbătă, 22 octombrie 2011

Gogosi



Ingrediente:
3 oua;
500 g faina;
 un plic de drojdie ( 25g daca folosim la cub) ;
150 ml lapte;
70 g zahar;
 50 g unt;
esenta de rom;
zahar vanilinat; coaja de lamaie;


Mod de preparare:
Jumatate din lapte se amesteca cu drojdia si cateva linguri de faina siu se lasa la crescut cam 45 de minute.
Restul den lapte, zaharul, ouale, esenta de rom, untul, si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc.
Apoi se adauga deojdia crescuta, faina treptat si se face un aluat pufos.
Se framanta bine si se lasa la crescut timp de o jumatate de ora buna, intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie. ( Eu daca e vara pun vasul pe balcon la soare).
Se intinde o foaie de 1 cm si se taie gogosile cu un pahar, sau eu mai tai cu diferite forme pentru printesa mea mica.




Se coc in ulei incins.


Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.


POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu