sâmbătă, 22 octombrie 2011

Gomboti cu branza





Ingrediente:
500 gr brânză dulce de vacă,

 3 ouă,
 griş, 
zahăr, 
2 plicuri zahar vanilinat,
pesmet, 
4 linguri ulei.


 Cum se prepara:


Se pun într-un castron brânza, ouăle, zaharul vanilinat şi se amestecă. 
Se adaugă griş pana se poate modela o biluta.  Se formează biluţe de dimensiunea dorită.



Într-o oală mare se pune la fiert apă cu sare. Când apa clocoteşte se adaugă gomboţii încet, unul câte unul, şi se lasă să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 20-30 de minute, până se ridică la suprafaţă.


Se iau pe rând într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. 
 Intr-o tigaie se pune ulei la încins, apoi pesmetul şi se lasă până se rumeneşte. 
Când s-a rumenit, pesmetul se lasă la răcit, apoi se adaugă zahăr, gomboţii se tăvălesc în pesmet 
Se pot servi calzi cu un pic de zahar langa sau reci dupa gust.


POFTA BUNA !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu