sâmbătă, 22 octombrie 2011

Tocanita picanta de pui



Ingrediente:
1 kg piept de pui,
1 ardei iute;
2 cepe mari;
100 g porumb din conserva;
3 catei de usturoi;
250 ml vin alb;
2 linguri ulei;
2 linguri pasta de ardei;
1/2 lingurita boia iute;
condimente cu gust de gaina;
piper;
1 kg cartofi

Cum se prepara:

Carnea se taie fasii, se spala si se prajeste in ulei pe ambele parti.

Se scoate si in grasimea in care s-a prajit carnea, se calesc ceapa si ardeiul iute tocat marunt. 

Se pune carnea inapoi in cratita, se adauga vinul, apa cat sa acopere totul, condimente uscate cu gust de gaina, porumb si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa. Se pune pasta de ardei, boiaiua, usturoiul pisat si se mai dau cateva clocote.

Se curata cartofii se fierb si se face un piure.

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu