luni, 31 octombrie 2011

Tort Bavarez

Aceasta reteta am luat-o din revista Bunatati cu ciocolata, care a aparut luna asta la chioscurile de ziare.

Ingrediente
Pentru aluat: 2 galbenusuri, 3 albusuri, 50 g zahar tos fin, 50 g faina, 2 linguri cacao, 1 praf de sare, 100 ml compot de ananas.
Pentru sarlota: 1 plic sarlota de ciocolata de la Dr Oetker, 2 plicuri Sarlota cu gust de vanilie, 1 lingurita cafea solubila, 600 ml lapte rece de la frigider, 300 ml smantana dulce, rece de la frigider, pentru frisca, 1 plic Finesse
coaja rasa de portocala de l;a Dr Oetker.
Pentru decor: 1 plic glazura de ciocolata neagra de la Dr. Oetker.
O forma rotunda cu inel detasabil cu diametrul de 18 cm

Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 200 grade celsius. Galbenusurile le amesteci energic cu zaharul dupa care adaugi faina amestecata cu cacaua si albusurile batute spuma cu sare. Torni aluatul in forma tapetata cu hartie de copt si lasi la cuptor 10 minute la 200 grade celsius. Lasi blatul la racit, dupa care scoti hartia de copt si decupezi capacul pentru a avea un blat uniform, reasezi in forma cu inel detasabil si insiropezi blatul cu sucul din compot.


Prepari sarlota de vanilkie conform indicatiilor de pe ambaklaj, cu 300 ml lapte, iar la mixare, adaugi si cafeaua solubila. Sarlota de cafea astfel obtinuta, o torni imediat in forma peste blat si o tii la frigider 10 minute.
Mai prepari o sarlota de vanilie, folosind 300 ml smantana dulce in loc de lapte. Torni imediat peste sarlota de cafea si tii din nou in frigider pentru inca 10 minute.
La final, prepari sarlota de ciocolata, conform instructiunilkor de pe ambalaj, cu 300 ml lapte rece , dupa care adaugi continutul plicului Finesse coaja rasa de portocala.
SArlota e ciocolata o torni peste sarlota de vaniliesi intregul tort il pui la frigider pentru o ora.
Topesti glazura intr-un vas cu apa fierbinte, apoi tai coltul pliculuyi si il torni peste tort.
Decorezi tortul , iar la servire, ftortul cu grija, folosind un cutit udat in apa calda.




Un sfat,  folositi doar jumatate di plicul de glazura de ciocolata daca nu vreti sa patit ca mine si sa se crape...
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu