sâmbătă, 31 martie 2012

Panna cotta cu Piersici



Ingrediente:
Un borcan compot piersici; Daca e vara se poate face cu fructe proaspete
500 ml smantama dulce ( frisca Hulala);
250 ml lapte;
3 plicuri gelatina;
1 plic zahar vanilat;
esenta vanilie;
1 lingura miere;


Ungem formele cu ulei si  punem folie in formele in care vom face panna cotta
 punem pirsicile in vas
 Se pune siropul din compot la fiert , inmoi un plic gelatina se complecteaza cu  apa pana la 500  ml
se da un clocot, se ia de pe foc si se adauga gelatina. se toarna peste piersici si se da la rece 2 ore.

In 150 ml lapte pui un plic jumate de gelatina la inmuiat. Intr-un vas se pun 100 ml lapte la incalzit, se pun 1 plicuri de zahar vanilat, o lingura de miere, esenta de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza.

 Se adauga 500 ml frisca si se lasa sa dea un clocot
 Se ia de pe foc se adauga gelatina inmuiata in lapte , se amesteca si se lasa sa se raceasca 10-15 minute, dupa care se adauga peste piersici
 Se pune la frigider 2 ore si se serveste rece
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu