Reteta tort egiptean
Reteta am luat-o de pe blogul lui Amalia http://www.haisagatim.ro/2009/03/tort-egiptean.html dupa ce mai multe persoane l-au laudat ca e foarte bun.
INGREDIENTE:
crema 2
INGREDIENTE:
Pt o foaie
2 albusuri
2 linguri zahar
1/2 lingura faina
40 gr alune sau nuci macinate
pt crema 1
6 galbenusuri
6 linguri zahar
340 ml lapte
2 linguri amidon sau faina
170 gr unt
esenta vanilie
pt crema 2
200 ml frisca
150 gr zahar
120 nuca sau alune zdrobite
MOD DE LUCRU:
prima data se fac foile
se bat albusurile spuma apoi se pune zaharul ,faina si nuca
se fac 3 foi se coc la foc mic pe hartie de copt unsa, eu am copt la 160 grade pentru 20-25 minute
crema 1
cele 6 galbenusuri se amesteca cu amidon,zahar si lapte se fierb pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga untul spumat si esenta de vanilie.
topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime eu am pus foaie de copt unsa cu ulei intr-o tava,il lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, il zdrobim. Batem frisca tare si adaugam caramelul zdobit si miezul de nuca sau alune
Buna,ti a iesit ff fain dar am si eu o nelamurire cum se numeste tecnica cu care l ai facut ,ai facut alt blat separat de rulada?? Imi place mult si as mai vrea sa stiu daca crezi k se poate imbraca in fondant,mersii mult
RăspundețiȘtergere