joi, 24 noiembrie 2011

Muffins cu banane si buttercream frosting



Ingrediente:
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 3 banane
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 2 linguri cacao
pentru buttercream:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar praf
Mod de preparare:
   
 Incingeti cuptorul  la 180 grade si asezati frumusel hartiutele de muffins in tavitele speciale, sau dupa caz pregatiti formele speciale de silicon.
    Apoi ametseacti intr-un bol, faina , zaharul, cacaua si praful de copt si amestecati-le bine. Apoi intr-un vas curat terciuiti bananele curatate de coaja. Peste ele puneti ouale bine zbatute, uleiul si laptele. Amestecati pentru omogenizare si apoi turnati peste amestecul de solide. Incorporati totul si veti obtine o compozitie pastoasa.
 Cu ajutorul unei lingure puneti din acest amestec in hartiutele speciale.
 Nu le umpleti pana sus, ci doar cam 3/4 din ele.


 Din compozitie va vor iesi cam 14-16 muffins-uri. Dati la cuptor pentru maxim 20-25 minute. 


Apoi le scoateti si le lasati la racit pe un gratar metalic.


    Pentru buttercream.......frecati bine untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste tot .

POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu